Wildlife foto's door Yvonne van der Mey

Twee-daagse cursus “Wildfotografie in theorie en praktijk”

Zaterdag 24 augustus en zondag 15 september 2019 Reserveren

Op zaterdag 24 augustus 2019 begint er weer een boeiende twee-daagse cursus wildfotografie. De tweede cursusdag is op zondag 15 september 2019 (bronsttijd edelhert!).

Wildfotografie is één van de meest geliefde en moeilijke disciplines binnen natuurfotografie. Er komt veel bij kijken om een echt aansprekende wildfoto te maken. Wild in Nederland is best schuw.

Het is handig als je de dieren kunt vinden (door hun sporen te lezen bijvoorbeeld) en weet wat de beste manier is om ze in rust te ontmoeten en vast te leggen. Het gedrag en voorkomen van de grootste wilde zoogdieren in Nederland worden tijdens deze cursus besproken (edelhert, damhert, wildzwijn, vos en ree);

Daarnaast moet je heel snel en heel goed kunnen reageren op de steeds wisselende omstandigheden en belichting. In deze cursus gaan we in op alle belangrijke facetten, leer je de do’s en don’ts in theorie en praktijk. Van “het vinden” van wild tot het vastleggen van “het moment”.
Heel bijzonder en buitengewoon boeiend is dat deskundige op het gebied van sporen Michel Grobbe (lid van de International Society of Professional Trackers) aanwezig zal zijn om de deelnemers de eerste beginselen van wildsporen bij te brengen.

Bij wildfotografie wordt er veel gevraagd aan een fotograaf. Niet alleen qua kennis van fotografie, maar ook qua gedrag, kennis en uitrusting. Al deze onderwerpen worden in de theorie van de ochtend op de 1e dag uitgebreid besproken. In de middag wordt de theorie in praktijk gebracht in een wildpark. Om in rust te kunnen oefenen met zoeken van wild en vastleggen is dat de meest aangewezen plek. We beginnen halverwege de dag en eindigen als de zon bijna weg is. Deze dag zorg ik voor een lichte avondmaaltijd.

De tweede cursusdag valt midden in de bronsttijd van het edelhert en met een beetje geluk kunnen we dit spektakel mooi vastleggen. Die gehele dag staat in het teken van wildfotografie in de praktijk. De locatie van de tweede dag is een wildpark waar het wel druk is, maar waar de kans op mooie bronstfoto’s optimaal is.

Data: Op zaterdag 24 augustus 2019 en op zondag 15 september 2019
Kosten: 175 euro voor leden van Natuurmonumenten en 195 euro voor niet-leden;
(incl.: koffie/thee lunches/avondmaaltijd, cursusmateriaal, entree en overige kosten).
Kennis op niveau van (mijn) basiscursus is gewenst (in theorie en praktijk).
Een tele-objectief van minimaal 250 mm is een pré.

Laat een reactie achter

Als je mee hebt gedaan aan deze workshop of cursus en je wilt mij vertellen wat je er van vond, dan kun je hier een reactie achter laten.

Je email adres laten we niet zien op de website en we delen het ook niet met anderen, we kunnen het gebruiken om je een reactie te mailen op jouw reactie.