Wildlife foto's door Yvonne van der Mey
Zoeken

Twee-daagse cursus “Wildfotografie in theorie en praktijk”

Zaterdag 26 Augustus en Zondag 16 September 2018 Reserveren

ER ZIJN NOG DRIE PLAATSEN VRIJ!!

Op zaterdag 25 augustus 2018 begint er een gloednieuwe cursus. De tweede cursusdag valt in september, midden in de bronsttijd van het edelhert.

Wildfotografie is één van de meest geliefde en moeilijke disciplines binnen natuurfotografie. Er komt veel bij kijken om een echt aansprekende wildfoto te maken. Wild in Nederland is best schuw.

Het is handig als je de dieren kunt vinden (door hun sporen te lezen bijvoorbeeld) en weet wat de beste manier is om ze in rust te ontmoeten en vast te leggen. Het gedrag en voorkomen van de grootste wilde zoogdieren in Nederland worden tijdens deze cursus besproken (edelhert, damhert, wildzwijn, vos en ree);

Daarnaast moet je heel snel en heel goed kunnen reageren op de steeds wisselende omstandigheden en belichting. In deze cursus gaan we in op alle belangrijke facetten, leer je de do’s en don’ts in theorie en praktijk. Van “het vinden” van wild tot het vastleggen van “het moment”.

Bij wildfotografie wordt er veel gevraagd aan een fotograaf. Niet alleen qua kennis van fotografie, maar ook qua gedrag, kennis en uitrusting. Al deze onderwerpen worden in de theorie van de ochtend op de 1e dag uitgebreid besproken. In de middag wordt de theorie in praktijk gebracht in een wildpark. Om in rust te kunnen oefenen is dat de meest aangewezen plek.

De tweede cursusdag valt in de (hoog)bronst van het edelhert!! Die hele dag staat in het teken van praktijk. Om de ergste drukte te vermijden zal de tweede cursusdag op zondag zijn. Het begin is dan rond het middaguur en de dag eindigt om 20.00 uur ’s avonds.

Data: Op zaterdag 26 augustus 2018 en op zondag 16 september 2018
Kosten: 175 euro voor leden van Natuurmonumenten en 195 euro voor niet-leden;
(incl.: koffie/thee lunches/avondmaaltijd, cursusmateriaal, entree en overige kosten).
Kennis op niveau van (mijn) basiscursus is gewenst (in theorie en praktijk).
Een tele-objectief van minimaal 250 mm is een pré.

Laat een reactie achter

Als je mee hebt gedaan aan deze workshop of cursus en je wilt mij vertellen wat je er van vond, dan kun je hier een reactie achter laten. Uiteraard kun je ook gewoon een berichtje achter laten in het gastenboek.

Je email adres laten we niet zien op de website en we delen het ook niet met anderen, we kunnen het gebruiken om je een reactie te mailen op jouw reactie.


365 dagen onbetaalbare natuur

Steeds weer worden de woorden “economie” en “betaalbaar” in één adem genoemd met “natuur”. Economie is belangrijk en natuurlijk moet alles betaalbaar blijven.

Dat gezegd hebbende: er zijn in het leven ook zaken waar geen prijskaartje aan zou moeten hangen. En natuur is zo’n zaak.

Natuur is rustgevend, ontstressend, helend, verbindend, inspirerend, boeiend, maakt blij en gelukkig. Kortom: alles wat je nodig hebt om als mens goed te functioneren, wat weer goed is voor de economie, wordt gegeven door de natuur.

Natuur is onbetaalbaar en laat dat zo blijven.