Wildlife foto's door Yvonne van der Mey

Twee-daagse cursus “Wildfotografie in theorie en praktijk”

Zaterdag 17 augustus en zondag 22 september 2024 Reserveren

 

Op zaterdag 17 augustus 2024 begint er weer een boeiende tweedaagse cursus wildfotografie. De tweede cursusdag is op zondag 22 augustus 2024 (Duitsland, net over de grens).

Wildfotografie is één van de meest geliefde en moeilijke disciplines binnen natuurfotografie. Er komt veel bij kijken om een echt aansprekende wildfoto te maken. Wild in Nederland is best schuw.

Het is handig als je de dieren kunt vinden (door hun sporen te lezen bijvoorbeeld) en weet wat de beste manier is om ze in rust te ontmoeten en vast te leggen. Het gedrag en voorkomen van de grootste wilde zoogdieren in Nederland worden tijdens deze cursus besproken (edelhert, damhert, wildzwijn, vos en ree);

Daarnaast moet je heel snel en heel goed kunnen reageren op de steeds wisselende omstandigheden en belichting. In deze cursus gaan we in op alle belangrijke facetten, leer je de do’s en don’ts in theorie en praktijk. Van “het vinden” van wild tot het vastleggen van “het moment”.
Heel bijzonder en buitengewoon boeiend is dat deskundige op het gebied van sporen Michel Grobbe (lid van de International Society of Professional Trackers) aanwezig zal zijn om de deelnemers de eerste beginselen van wildsporen bij te brengen.

Bij wildfotografie wordt er veel gevraagd aan een fotograaf. Niet alleen qua kennis van fotografie, maar ook qua gedrag, kennis en uitrusting. Al deze onderwerpen worden in de theorie van de ochtend op de 1e dag uitgebreid besproken. In de middag wordt de theorie in praktijk gebracht in een natuurpark. Om in rust te kunnen oefenen met zoeken van wild en vastleggen is dat de meest aangewezen plek. 

De tweede cursusdag valt aan het eind van de zomer en met een beetje geluk kunnen we jonge otters, lynxen en dassen mooi vastleggen. De natuur is dan op zijn mooist. We kunnen geluk hebben met bronst van edelherten in die periode. Die gehele dag staat in het teken van wildfotografie in de praktijk. De locatie van de tweede dag is een wildpark net over de grens in Duitsland, onder natuurlijke omstandigheden en waar de kans op mooie foto’s van o.a. wolf, lynx, das, beer, otter, wilde kat en das optimaal is.

Data: Op zaterdag 17 augustus 2024 en op zondag 22 september 2024
Kosten: 185 euro per persoon;
(incl.: koffie/thee lunches, cursusmateriaal en entree wildpark 2e cursusdag).
Kennis op niveau van (mijn) basiscursus is gewenst (in theorie en praktijk).
Een teleobjectief van minimaal 250 mm is een must.

 
 

2 reacties op “Twee-daagse cursus “Wildfotografie in theorie en praktijk”

  1. goede avond Yvonne

    kun jij mij een inschrijfformulier toesturen

    met vriendelijke groet Tinus Aerts

    • Goedemorgen Tinus, hartelijk dank voor je bericht. Ik stuur je zo direct de bevestiging met alle informatie toe per email.
      Met vriendelijke groet, Yvonne van der Mey

Laat een reactie achter

Als je mee hebt gedaan aan deze workshop of cursus en je wilt mij vertellen wat je er van vond, dan kun je hier een reactie achter laten.

Je email adres laten we niet zien op de website en we delen het ook niet met anderen, we kunnen het gebruiken om je een reactie te mailen op jouw reactie.