Wildlife foto's door Yvonne van der Mey

Verdiepingscursus Landschapsfotografie, Als je de door de bomen het bos niet meer ziet


Landschapsfotografie lijkt zo eenvoudig, maar het is echt niet eenvoudig om een echt aansprekende, boeiende landschapsfoto te maken.

Er zijn vele typen landschap en dat maakt het niet minder makkelijk. Soms is de omgeving zo leeg dat het saai overkomt op de foto. Wat doe je daaraan? Soms is het landschap zo vol, dat je letterlijk door de bomen het bos niet meer ziet. Hoe gaat je daarmee om?

Hoeveel scherpte/diepte vind je mooi? Wil je werken met filters? Wat doe je met “beweging” van wolken en water?

Tijdens deze verdiepingscursus komen al deze facetten aan de orde. We gaan fotograferen op drie dagen, in drie verschillende landschapstypen. Uiteraard gaan we een dag de bomen in een prachtig bos fotograferen en leren daar een aansprekende foto te maken.

We zullen ook een dag fotograferen in een landschap dat veel leger is, waardoor de creativiteit van de fotograaf aangesproken wordt om een boeiende foto te maken. We gaan dan een dag op een prachtige zandverstuiving fotograferen

Op dag één staat hopelijk de heide volop in bloei en gaan we daar mee werken. De locaties zijn op of nabij de Veluwe.

Aan de apparatuur worden niet veel eisen gesteld. Een standaard en/of groothoek objectief is een aanrader maar we zullen zeker ook fotograferen met een (medium) teleobjectief en het macro-objectief als landschap lens leren waarderen. Filters zijn geen verplichting maar kunnen zeker gebruikt worden tijdens de cursus. Fotograferen vanaf statief wordt sterk aangeraden.

De eerste cursusdag begint om half 10, de cursusdagen erna beginnen bij zonsopgang.

Kennis: deelnemers hebben in theorie en praktijk kennis van belichting en instellingen van hun fotoapparatuur.

Data: 3 augustus, 8 september en 5 oktober 2019

Laat een reactie achter

Als je mee hebt gedaan aan deze workshop of cursus en je wilt mij vertellen wat je er van vond, dan kun je hier een reactie achter laten.

Je email adres laten we niet zien op de website en we delen het ook niet met anderen, we kunnen het gebruiken om je een reactie te mailen op jouw reactie.