Wildlife foto's door Yvonne van der Mey
Zoeken

Verdiepingscursus “Van toeval naar creatie” 2-daagse cursus


Een scenario dat vast veel mensen bekend zal voorkomen: je bladert door de foto’s die je tijdens een workshop of foto dag gemaakt hebt en ineens springt er eentje in het oog. Die foto, dat is wat je graag wilde! Dat sfeertje! Blij mee! Exact zoals je het mooi vind. Heel vaak heb je geen idee wat je gedaan hebt om dat resultaat te bereiken. Een echte toevalstreffer dus.

Leuk als dat je overkomt. Maar nog veel leuker is het als je weet en begrijpt hoe die foto tot stand gekomen is, zodat je het nog eens kunt doen. En het allerleukst is natuurlijk als je op locatie bent en je kunt voor het maken van je foto’s al bedenken hoe je het graag zou willen.

Als je een beeld kunt laten ontstaan waar jij blij mee bent. Jouw creatie dus!

Elk mens heeft een eigen wijze om beelden te zien en te interpreteren. Deze cursus is erop gericht om foto’s zo te maken zoals jij het echt wilt en niet te wachten tot het een keertje per ongeluk gebeurd. Elke deelnemer vervolmaakt/creëert dus zijn of haar eigen stijl!

Dit proces heeft met veel verschillende zaken te maken en ziet ook toe op alle disciplines van natuurfotografie. Daarom worden in deze cursus ook diverse disciplines behandeld: macro- en close-up, landschapsfotografie en wildfotografie.

Deze cursus vraagt aan de deelnemers een degelijke kennis (in theorie en praktijk) van de belichting en bediening van de camera. Uiteraard is er nog alle ruimte om probleempjes aan te pakken en vragen te beantwoorden.

Er wordt op twee verschillende locaties gefotografeerd, beiden op de Veluwe.

Data: Zaterdag 6 oktober en zondag 28 oktober 2018

Tijden: Aanvang 09.15 uur tot en met 17.00 uur

Laat een reactie achter

Als je mee hebt gedaan aan deze workshop of cursus en je wilt mij vertellen wat je er van vond, dan kun je hier een reactie achter laten. Uiteraard kun je ook gewoon een berichtje achter laten in het gastenboek.

Je email adres laten we niet zien op de website en we delen het ook niet met anderen, we kunnen het gebruiken om je een reactie te mailen op jouw reactie.


365 dagen onbetaalbare natuur

Steeds weer worden de woorden “economie” en “betaalbaar” in één adem genoemd met “natuur”. Economie is belangrijk en natuurlijk moet alles betaalbaar blijven.

Dat gezegd hebbende: er zijn in het leven ook zaken waar geen prijskaartje aan zou moeten hangen. En natuur is zo’n zaak.

Natuur is rustgevend, ontstressend, helend, verbindend, inspirerend, boeiend, maakt blij en gelukkig. Kortom: alles wat je nodig hebt om als mens goed te functioneren, wat weer goed is voor de economie, wordt gegeven door de natuur.

Natuur is onbetaalbaar en laat dat zo blijven.