Wildlife foto's door Yvonne van der Mey
Zoeken

Macro foto’s

Er zijn naar mijn oprechte mening niet veel disciplines in natuurfotografie zo verslavend werkt als macrofotografie. Het is een wereld in een wereld die je ontdekt, als je macro onderwerpen gaat vastleggen. Insecten, mosjes, waterdruppels: ja wat kan er eigenlijk niet boeiend en mooi worden gefotografeerd in macro? Hier doel ik dus op fotografie waarbij het onderwerp 1:1 of groter wordt afgebeeld.

Met deze discipline kun je, door de sterke vergroting, van de eenvoudigste onderwerpen een boeiende foto maken. Van groenten en fruit tot een modderplas, een stuk ijs of een oud stuk ijzer. Uiteraard zijn er ook “typische” macro onderwerpen, zoals je er hieronder een aantal vind. Door op de foto te klikken kom je in de verschillende galeries.

Paddenstoelen

Vliegers en kruipers

(Wilde) Bloemen, bomen en planten

Macro creatief

Libellen, Waterjuffers en Vlinders

Water en IJs


365 dagen onbetaalbare natuur

Steeds weer worden de woorden “economie” en “betaalbaar” in één adem genoemd met “natuur”. Economie is belangrijk en natuurlijk moet alles betaalbaar blijven.

Dat gezegd hebbende: er zijn in het leven ook zaken waar geen prijskaartje aan zou moeten hangen. En natuur is zo’n zaak.

Natuur is rustgevend, ontstressend, helend, verbindend, inspirerend, boeiend, maakt blij en gelukkig. Kortom: alles wat je nodig hebt om als mens goed te functioneren, wat weer goed is voor de economie, wordt gegeven door de natuur.

Natuur is onbetaalbaar en laat dat zo blijven.