Wildlife foto's door Yvonne van der Mey
Zoeken

Zoogdieren in Nederland

In Nederland leven een aantal grote zoogdieren, waarvan het grootste en meest gewaardeerde dier zonder twijfel het Edelhert is. Daarnaast heeft het Wilde Zwijn veel fans in Nederland, hoewel veel mensen ook een beetje huiverig voor dit prachtige dier zijn.

Het ree is veel kleiner en veel moeilijker te vinden in het bos. In de polder leven ze vaak in grotere sprongen en zijn daardoor een stuk zichtbaarder. Reeën zijn ook meestal wat heimelijker, en de beste kans om ze te zien, is bij zonsopkomst en zonsondergang, aan de randen van weilanden.

Andere zoogdieren in Nederland zijn nog de vos, de das, het damhert en moeflons. De laatste twee diersoorten zie je het meest in natuurparken zoals de Hoge Veluwe. Uiteraard leven er in Nederland ook kleinere zoogdieren zoals konijnen, marters, hazen, ratten en talloze muizensoorten.

Via de onderstaande links kun je de foto’s van een aantal in Nederland levende zoogdieren zien.

Wilde zwijnen

Reeën

Diverse zoogdieren

Het Edelhert


365 dagen onbetaalbare natuur

Steeds weer worden de woorden “economie” en “betaalbaar” in één adem genoemd met “natuur”. Economie is belangrijk en natuurlijk moet alles betaalbaar blijven.

Dat gezegd hebbende: er zijn in het leven ook zaken waar geen prijskaartje aan zou moeten hangen. En natuur is zo’n zaak.

Natuur is rustgevend, ontstressend, helend, verbindend, inspirerend, boeiend, maakt blij en gelukkig. Kortom: alles wat je nodig hebt om als mens goed te functioneren, wat weer goed is voor de economie, wordt gegeven door de natuur.

Natuur is onbetaalbaar en laat dat zo blijven.