Wildlife foto's door Yvonne van der Mey

Workshop fotografie: De leuvenumse bossen cross-over


Een van de mooiste gebieden op de Veluwe, die in beheer is van Natuurmonumenten, is “De Leuvenumse Bossen”. Een prachtig en heel gevarieerd natuurgebied van 2350 hectare, gelegen tussen Harderwijk, Nunspeet en Elspeet.

Al het grote wild komt hier voor: edelhert, ree, wild zwijn, vos, das, boommarter en vele vogelsoorten. In dit gebied ligt de tweede grootste zandverstuiving van Nederland, het Hulshorster Zand. Ook wordt het gebied doorsneden door een laaglandbeek, de Hierdense Beek, die sinds een tijd weer vrij kan meanderen. Opgestuwde zandheuvels, heuvels ontstaan door de laatste ijstijd, oude beukenlanen en gemengde bossen, afgewisseld met heideveldjes. Er is in dit gebied voor elke natuurfotograaf iets naar zijn of haar interesse te vinden.

Het gebied is uitgebreid en veel bezoekers komen niet verder dan de randen van het gebied. Met deze workshop gaan we verder, naar delen van het gebied waar niet veel bezoekers komen. We steken de Leuvenumse Bossen over, van de Schapendrift naar de Poolseweg (“cross-over”). Dit gebied draagt namen die tot de verbeelding spreken: vanuit het atelier aan de Schapendrift via het Adderpad, Berkenlaantje, De Nieuwe Traa, het Hertenbos, de Fortberg en het Grote Water, langs de Hierdense Beek naar de Poolseweg.

Eén van de allermooiste bossen in Nederland is in wintertooi en wij gaan het vastleggen op beeld.

De workshop fotografie vangt aan om 09.15 uur in het atelier in de Leuvenumse Bossen, met koffie/thee met iets lekkers, en een korte briefing. Daarna lopen we vanuit het atelier de Leuvenumse Bossen in.

Er worden geen speciale eisen gesteld aan de apparatuur of kennisniveau van de deelnemers.

Rond 16.00 uur zijn we terug in het atelier. Daar zullen alle deelnemers een aantal foto’s selecteren om te bespreken onder het genot van een warme kop soep. De workshop zal rond 17.00 uur afgelopen zijn.

Laat een reactie achter

Als je mee hebt gedaan aan deze workshop of cursus en je wilt mij vertellen wat je er van vond, dan kun je hier een reactie achter laten.

Je email adres laten we niet zien op de website en we delen het ook niet met anderen, we kunnen het gebruiken om je een reactie te mailen op jouw reactie.