Wildlife foto's door Yvonne van der Mey

Herfstsfeer en paddenstoelen bij De Hierdense Beek

Zaterdag 19 oktober Reserveren

De Hierdense Beek is een laaglandbeek, die stroomt van het Uddelermeer en Bleeke Meer, naar het Veluwemeer. Hij is 25 km lang, en verandert steeds van naam. Zo heet de beek ook de Staverdense Beek en de Leuvenumse Beek.

De beek is een belangrijk onderdeel van de Leuvenumse Bossen. Niet alleen als bron van water voor alles wat er leeft, maar ook als verbindingszone tussen randmeer en de Veluwe voor het wild.

Op bepaalde delen is de beek rood van het ijzer. Daar werd de beek vroeger omgeleid, zodat dit water niet naar de papiermolens ging. Dan zou het papier immers bruin gekleurd worden. De beek is sinds enige jaren “bevrijd”, hij mag stromen zo hij gaat. En dat heeft het gebied heel veel goed gedaan. Veel paddenstoelen en korstmossen zijn er te vinden, vele zangvogels broeden er nu, tot voor kort werd er ook de IJsvogel gezien. Verder komt er beekforel, snoek en beeldprik voor.

Het is een omgeving waar je als fotograaf je creativiteit goed kunt trainen. De kleuren, vormen en begroeiing dagen je uit om net weer iets andere onderwerpen te kiezen om vast te leggen. Het is ook een goede plek voor panorama fotografie.

Door het hoge vochtgehalte zijn er apart veel soorten Paddenstoelen te vinden in de buurt van de Hierdense Beek. Maar ook de beek met het kleurende herfstblad is prachtig om te fotograferen. De workshop van zaterdag 19 oktober 2024 begint in het atelier, in de Leuvenumse Bossen. Om 07.30 uur staat de koffie/thee klaar. Na een stukje theorie, gaan we met onze groep van maximaal 6 deelnemers, zoveel mogelijk met elkaar meerijdend, rond 08.00 uur naar de omgeving van de Hierdense Beek, van waar we lopen langs de beek oplopen en fotograferen alles wat mooi is. Een prachtige omgeving, rijk aan foto onderwerpen, een garantie voor een dag heerlijk fotograferen.

Misschien kunnen we wild fotograferen. In ieder geval is het landschap heel afwisselend en mooi. We gebruiken de lunch ergens langs de beek (we picknicken dus). Op een zeker moment zullen we dieper de Leuvenumse Bossen in gaan. Een prachtige omgeving, waar veel mooie fotomomenten te vinden zullen zijn.

Rond een uur of half een lopen we via een andere route terug naar de auto’s. In het atelier zullen alle deelnemers een aantal foto’s selecteren om te bespreken onder het genot van een kop verse soep. De workshop zal rond 14.00 uur afgelopen zijn.

1 reacties op “Herfstsfeer en paddenstoelen bij De Hierdense Beek

  1. Hallo, ik was voor mijn dochter op zoek naar een leuke natuur-fotografie workshop.
    Je biedt wel workshops aan, maar ik kan geen data vinden. Alleen tijden en prijzen.

Laat een reactie achter

Als je mee hebt gedaan aan deze workshop of cursus en je wilt mij vertellen wat je er van vond, dan kun je hier een reactie achter laten.

Je email adres laten we niet zien op de website en we delen het ook niet met anderen, we kunnen het gebruiken om je een reactie te mailen op jouw reactie.