Wildlife foto's door Yvonne van der Mey

Het Deelerwoud, landschap, sferen en dam- en edelherten


Een prachtig en afwisselend natuurgebied van bijna 2400 hectare, gelegen op de Veluwe nabij Apeldoorn en Ede. ?Het Deelerwoud is door wildviaduct Terlet over de A50 heen verbonden met Nationaal Park Veluwezoom. Het Deelerwoud heeft een zeer aantrekkelijk, glooiend landschap, met uitgestrekte bossen en heidevelden. Dit gebied is een stuk rustiger dan bijvoorbeeld van het Park Hoge Veluwe of Veluwezoom.

Sinds 2001 mag hier niet meer gejaagd worden, waardoor het aantal dieren flink omhoog gegaan is. Er is een aanzienlijke kans dat je in dit gebied edelherten, damherten of Schotse Hooglanders tegenkomt. Ook reeën, wilde zwijnen en boommarters worden hier regelmatig aan de bosranden gezien. Er is nooit een garantie dat we wild gaan zien.

Tijdens de workshop van 21 januari 2012 wordt onze groep van maximaal 8 deelnemers begeleidt door een ervaren natuurgids, zodat de kans om wild te zien en te fotograferen een stuk groter wordt. ?Er worden geen speciale eisen gesteld aan de apparatuur of kennisniveau van de deelnemers.

De workshop vangt aan met koffie/thee met wat lekkers, en een korte briefing. Vanaf zonsopgang (ongeveer 08.45 uur) gaan we het veld in. Er zal (hopelijk) genoeg kans zijn om wild te fotograferen. Daarnaast is het landschap heel afwisselend en mooi. Door de zachte winter verwacht ik ook nog wat paddenstoelen te vinden.

Aan het einde van de workshop rijden we met elkaar terug naar het atelier, in de Leuvenumse Bossen. Daar zullen alle deelnemers een aantal foto’s selecteren om te bespreken onder het genot van een warme kop soep. De workshop zal rond 16.00-16.30 afgelopen zijn.

Laat een reactie achter

Als je mee hebt gedaan aan deze workshop of cursus en je wilt mij vertellen wat je er van vond, dan kun je hier een reactie achter laten.

Je email adres laten we niet zien op de website en we delen het ook niet met anderen, we kunnen het gebruiken om je een reactie te mailen op jouw reactie.