Wildlife foto's door Yvonne van der Mey

Landgoed Oldenaller: wilde hyacinten en ander moois


Elk jaar is het weer echt een moment om naar uit te kijken als in het voorjaar de vele Stinsenbloemen bloeien op het landgoeder Oldenaller. Een unieke kans om een hele dag te fotograferen en te genieten op dit prachtige landgoed aan de rand van de Veluwe.

Tussen Putten en Nijkerk (Gelderse Vallei) ligt landgoed Oldenaller dat beheert wordt door Natuurmonumenten. Een prachtig landgoed, met boeiende en afwisselende natuur: bossen, natte heidevelden, boerderijen, tuinen en een landhuis dat in 1655 is gebouwd. Het landhuis wordt omringd door een gracht. Op een eilandje broeden Raven.

Je vind er houtwallen, beken en sloten en tuinen die zijn aangelegd in Engelse stijl. Er staan zeer oude, vreemd gevormde bomen, een poel waar je kikkers en libellen kunt tegenkomen, en een weiland met de meest mooie wilde bloemen en planten. Ook allerlei prachtige insecten kun je hier op de gevoelige plaat vastleggen.

Eén van de hoogtepunten in het jaar is de bloei van de Wilde Hyacinten, in april, wanneer zich een paars tapijt ontrolt. Deze Stinsenbloemen zijn per stuk al fotogeniek, maar in de massa oogverblindend.

Op het landgoed kun je met wat geluk edelherten, reeën, hazen of een vos tegenkomen. Op het landgoed is een vaste kolonie van Rosse Vleermuizen en een grote kolonie blauwe reigers van circa 100 broedparen, die vooral in het voorjaar prachtige beelden kan opleveren van de af en aan vliegende reigers met nestmateriaal en later voedsel voor de kuikens in de bek. Er komen vele soorten zangvogels voor, soms zijn de IJsvogel en Zilverreiger te zien.

Kortom: tijdens deze workshop kunnen alle disciplines van natuurfotografie beoefend worden, maar de grootste mogelijkheden zijn er toch wel voor de fotografen met interesse in insecten, libellen, vlinders, bloemen en andere macro onderwerpen.

De workshop op Goede Vrijdag 19 april 2019 vangt aan met koffie/thee met wat lekkers en een stukje theorie met PowerPoint. Rond 10.30 uur gaan we het landgoed op. We gebruiken de lunch ergens op het landgoed (we gaan dus picknicken). Rond half vier zijn we terug in de werkschuur.

Daar zullen alle deelnemers een aantal foto’s selecteren om te bespreken onder het genot van koffie of thee. De workshop zal rond 17.00 uur afgelopen zijn.

4 reacties op “Landgoed Oldenaller: wilde hyacinten en ander moois

  1. Leuk dat ze daar groeien. Hoop dat ik nog op het goeie moment ben, maar wil graag dit weekend er foto’s van/mee gaan maken. Kunt u vertellen waar precies op het landgoed, in het bos, oldenaller de wilde bos hyacinten staan? Dan vind ik de plek gemakkelijk. Bedankt.

  2. Voor het eerst een workshop met Yvonne meegemaakt: Voor herhaling vatbaar! Inspirerende en leerzame presentatie aan het begin van de dag, heerlijk weer, prachtig natuurgebied met veel afwisseling, op deze dag, 30 april, zeer rijk aan voorjaarsbloeiers en vlinders. Na afloop elkaars foto’s bekijken met daarbij prettige, leerzame en zeer zinnige feedback.

  3. Een workshop op het Landgoed Oldenaller, een plek waar ik heel dichtbij gewoond heb, maar al in geen jaren van zo dichtbij en nog nooit op deze manier. Wat een schitterend landgoed en een prachtige natuur. Het leuke van deze workshops is dat je continue blijft leren, niet alleen qua techniek, maar zeker ook qua manier van “zien”!

  4. Wat een heerlijke dag was het vandaag om te fotograferen. Uiteraard hebben we veel gezien, kleine bloemen, maar ook hele gewone paardebloemen. Die er schitterend uit zien als je net even verder kijkt. Ben blij dat ik snel weer mag.

Laat een reactie achter

Als je mee hebt gedaan aan deze workshop of cursus en je wilt mij vertellen wat je er van vond, dan kun je hier een reactie achter laten.

Je email adres laten we niet zien op de website en we delen het ook niet met anderen, we kunnen het gebruiken om je een reactie te mailen op jouw reactie.