Wildlife foto's door Yvonne van der Mey

Libellen, vlinders en bloemen op Empese en Tondese heide


Een dag fotograferen in een prachtig gebied in de IJsselvallei, nabij Klarenbeek. In dit waterrijke heide en blauwgras gebied bloeien heel veel wilde bloemen. Dit trekt ook weer vele vlinders en libellen aan.

Het natuurgebied (onder beheer van Natuurmonumenten) heeft ingrijpende herstel ingrepen meegemaakt om dit zeldzame natuurtype te behouden. Er is nog 30 hectare Blauwgrasland over in heel Nederland.

Dit bijzondere gebied biedt een thuis aan bijzondere soorten dieren, vogels en planten. Onder andere komen de zeer zeldzame kleine IJsvogelvlinder en het Heideblauwtje er voor. Er komen twee bijzondere sprinkhanen voor, waaronder de gouden sprinkhaan. Maar er zijn uiteraard veel meer soorten insecten die de moeite meer dan waard zijn om vastgelegd te worden.

Naast het “traditionele” vastleggen van de diverse soorten die we zullen tegenkomen, krijgen we wellicht ook de kans om deze prachtige insecten op een creatieve wijze vast te leggen (dauw, waterdruppels,tegenlicht, high- en lowkey etc.)

De workshop van woensdag23 augustus 2017 begint met koffie/thee en iets lekkers rond 09.00 uur op de verzamelplaats. Na een stukje theorie en eventuele vragen beantwoorden, lopen we het gebied in en laten ons verrassen door alle mooie dingen die we gaan tegenkomen en vastleggen. De lunch gebruiken we als picknick in het veld.

De workshop zal rond 16.00 uur afgelopen zijn. Na afloop kan elke deelnemer drie foto’s ter bespreking insturen.

Laat een reactie achter

Als je mee hebt gedaan aan deze workshop of cursus en je wilt mij vertellen wat je er van vond, dan kun je hier een reactie achter laten.

Je email adres laten we niet zien op de website en we delen het ook niet met anderen, we kunnen het gebruiken om je een reactie te mailen op jouw reactie.