Wildlife foto's door Yvonne van der Mey

Magie in het paddenstoelen reservaat

Zondag 6 November Reserveren

Op zondag 06 november 2022 verzamelen we al bij vroeg om bij het zachte ochtendlicht de magie van vele soorten paddenstoelen vast te leggen in het enige paddenstoelen reservaat dat Nederland rijk is. In Flevoland, niet ver van Zwolle, ligt een schitterend natuurgebied van ongeveer 1000 hectare groot. Een van de oudste natuurgebieden hier, aan alle kanten begrensd door water en ontstaan op de oude zuiderzeebodem, na de inpoldering. Het werd ongeschikt geacht voor landbouw en werd dus ingericht als bosgebied. Door de keileem die er aanwezig is, is er een uniek gebied ontstaan, waar zeer vele vogels (meer dan 60 soorten die er broeden), wilde bloemen, vele insectensoorten, boommarter, otter en zeer veel paddenstoelen zich thuis voelen. Er zijn daar ruim 800 soorten geteld (van de 3500 soorten die er in ons land voorkomen). Maar ook herfstkleuren, mooi licht staat op het programma: kortom we gaan weer voor alles wat mooi is!

Laat een reactie achter

Als je mee hebt gedaan aan deze workshop of cursus en je wilt mij vertellen wat je er van vond, dan kun je hier een reactie achter laten.

Je email adres laten we niet zien op de website en we delen het ook niet met anderen, we kunnen het gebruiken om je een reactie te mailen op jouw reactie.