Wildlife foto's door Yvonne van der Mey

Magie in het paddenstoelen reservaat

zaterdag 05 oktober Reserveren

Op zaterdag 05 oktober 2024 verzamelen we om 08.00 uur om bij het zachte ochtendlicht de magie van vele soorten paddenstoelen vast te leggen in een paddenstoelen reservaat. Met een korte PowerPoint reik ik de handvatten aan om van de foto’s een groot succes te maken, onder het genot van een kopje koffie of thee.

In Flevoland, niet ver van Zwolle, ligt een schitterend natuurgebied van ongeveer 1000 hectare groot. Een van de oudste natuurgebieden hier, aan alle kanten begrensd door water en ontstaan op de oude zuiderzeebodem, na de inpoldering.

Het werd ongeschikt geacht voor landbouw en werd dus ingericht als bosgebied. Door de keileem die er aanwezig is, is er een uniek gebied ontstaan, waar zeer vele vogels (meer dan 60 soorten die er broeden), wilde bloemen, vele insectensoorten, boommarter, otter en zeer veel paddenstoelen zich thuis voelen. Er zijn daar ruim 800 soorten paddenstoelen geteld (van de 3500 soorten die er in ons land voorkomen).

Op die plek komen er ook wasplaten voor, een paddenstoel die je niet vaak meer tegenkomt. Maar we gaan ook voor de mooie herfstkleuren, late bloeiers, insecten en mooi licht. En als het (nog) warm is dan vind je nog volop bloeiende wilde bloemen, libellen en andere prachtige macro onderwerpen.

Kortom we gaan weer voor alles wat mooi is!
Hou er rekening mee dat je vaak plat op de buik zal liggen om bijzondere foto’s te maken. Er heerst een bijzondere sfeer daar, het zal weer geen dag worden waar we veel kilometers gaan maken.

 

Laat een reactie achter

Als je mee hebt gedaan aan deze workshop of cursus en je wilt mij vertellen wat je er van vond, dan kun je hier een reactie achter laten.

Je email adres laten we niet zien op de website en we delen het ook niet met anderen, we kunnen het gebruiken om je een reactie te mailen op jouw reactie.