Wildlife foto's door Yvonne van der Mey

Ontwakende lente rond de Hierdense Beek op de Veluwe


Een van de mooiste gebieden op de Veluwe, die in beheer is van Natuurmonumenten, is “De Leuvenumse Bossen”. Een prachtig en heel gevarieerd natuurgebied van 2350 hectare, gelegen tussen Harderwijk, Nunspeet en Elspeet.

Al het grote wild komt hier voor: edelhert, ree, wild zwijn, vos, das, boommarter en vele vogelsoorten. Het gebied wordt doorsneden door een laaglandbeek, de Hierdense Beek, die vrij kan meanderen. Opgestuwde zandheuvels, oude beukenlanen en gemengde bossen, moerassig bosgebied: je kunt rondom de beek in ieder seizoen mooie foto’s te maken. Als er sneeuw ligt, het je het gevoel in het buitenland te zijn.

De Hierdense beek stroomt meestal rustig, en soms in de winter en lente behoorlijk wild. Er zijn in deze omgeving door al het vocht heel veel soorten korstmossen en paddenstoelen te vinden. Ook het ruig haarmos en prachtige varens zijn al vroeg in het haar te vinden. Hier en daar zijn kleine stroomversnellingen, waar je creatief met sluitertijden kunt fotograferen.

Deze workshop natuurfotografie op Goede Vrijdag 30 maart 2018, vangt aan om 06.30 uur in de Leuvenumse Bossen, met koffie/thee met iets lekkers en een korte briefing. Daarna lopen we rustig naar de Hierdense Beek, om de ontwakende lente rondom de beek vast te legge, bij zonsopgang.

Er worden geen speciale eisen gesteld aan de apparatuur of kennisniveau van de deelnemers.

Rond 13.30 uur zijn we terug in het atelier. Daar zullen alle deelnemers een aantal foto’s selecteren om te bespreken onder het genot van een warme kop soep. De workshop zal rond 15.00 uur afgelopen zijn.

2 reacties op “Ontwakende lente rond de Hierdense Beek op de Veluwe

  1. Hallo Yvonne, workshop Hierdense beek erg leerzaam en een hele mooie dag met fijne mensen Bedankt!!

  2. Een prachtige locatie op korte afstand van het atelier van Yvonne. De combinatie van water en bos, met alle daarbij behorende “groei- en bloeisels”, is een garantie voor schitterende foto’s. We hebben hier een prachtige dag gehad, heel gezellig, zelfs een lunch in de natuur en als eindresultaat een serie schitterende foto’s.

Laat een reactie achter

Als je mee hebt gedaan aan deze workshop of cursus en je wilt mij vertellen wat je er van vond, dan kun je hier een reactie achter laten.

Je email adres laten we niet zien op de website en we delen het ook niet met anderen, we kunnen het gebruiken om je een reactie te mailen op jouw reactie.