Wildlife foto's door Yvonne van der Mey

Paddenstoelen en herfstsfeer in de Leuvenumse Bossen


Een van de mooiste gebieden op de Veluwe, die in beheer is van Natuurmonumenten, is “De Leuvenumse Bossen”. Een prachtig en heel gevarieerd natuurgebied van 2350 hectare, gelegen tussen Harderwijk, Nunspeet en Elspeet.

Al het grote wild komt hier voor: edelhert, ree, wild zwijn, vos, das, boommarter en vele vogelsoorten. In dit gebied ligt de tweede grootste zandverstuiving van Nederland, het Hulshorster Zand. Ook wordt het gebied doorsneden door een laaglandbeek, de Hierdense Beek, die sinds een tijd weer vrij kan meanderen. Opgestuwde zandheuvels, heuvels ontstaan door de laatste ijstijd, oude beukenlanen en gemengde bossen, afgewisseld met heideveldjes. Er is in dit gebied voor elke natuurfotograaf iets naar zijn of haar interesse te vinden.

Het gebied is een echte hotspot voor paddenstoelen. Veel verschillende soorten, ook een aantal die op de Rode lijst voorkomen. Daarnaast is er in dit seizoen vaak in de ochtend een prachtige sfeer vast te leggen. Mist en zon, in combinatie met het prachtige landschap, is een garantie voor een heerlijke dag fotograferen.

Eén van de allermooiste bossen in Nederland is in herfsttooi aan het raken en wij gaan het vastleggen op beeld.In dit gebied zijn er meer mistige ochtenden dan in andere gebieden en daar hopen we uiteraard op.

De workshop vangt aan om 08.00 uur in het atelier in de Leuvenumse Bossen, met koffie/thee met iets lekkers, en een korte briefing. Daarna lopen we om 09.00 uur vanuit het atelier de Leuvenumse Bossen in. We zullen het eerste uur veel aandacht besteden aan mogelijke ontmoetingen met wild en uiteraard de sferen die we tegenkomen. Daarna gaat alle aandacht naar “alles wat mooi is”. We lunchen op locatie (picknick).

Rond 14.00 uur zijn we terug in het atelier. Daar zullen alle deelnemers een aantal foto’s selecteren om te bespreken onder het genot van een warme kop soep. De workshop zal rond 15.00 uur afgelopen zijn.

Er worden geen speciale eisen gesteld aan de apparatuur of kennisniveau van de deelnemers.

Laat een reactie achter

Als je mee hebt gedaan aan deze workshop of cursus en je wilt mij vertellen wat je er van vond, dan kun je hier een reactie achter laten.

Je email adres laten we niet zien op de website en we delen het ook niet met anderen, we kunnen het gebruiken om je een reactie te mailen op jouw reactie.