Wildlife foto's door Yvonne van der Mey

Paddenstoelen op landgoed Oud Groevenbeek & Oldenaller


Landgoed Oud-Groevenbeek is gelegen tussen Ermelo en Putten, op de Veluwe. De statige villa, die het stralende middelpunt van het landgoed is, werd in Jugendstill gebouwd in 1907, na de tuinmanswoning, het washuis met een hypermoderne drooginrichting en het koetshuis. In 1910 werd een druivenkas gebouwd en in 1912 de watertoren. Het landgoed was self-supporting. Rondom de villa werd een prachtig park aangelegd met onder andere rhodendendrons.

Het landschap op het landgoed is zeer gevarieerd: prachtige oude beukenlanen, sprengen, hakhoutwallen en prachtige bossen, afgewisseld met weilanden en kleine akkers. Dit is echt een plek waar natuur en cultuur hand in hand gaan. Er ligt een prachtige vijver voor het landhuis en een mooi heidegebied op loopafstand.

Maar er is meer: op het landgoed is een mooie wildstand. Er komen reeën, wilde zwijnen, dassen en vossen voor. Er komen ook veel vogels voor: zwarte en groene specht en dit jaar broedt er de middelste bonte specht, een zeldzaamheid in Nederland. Ook buizerd, havik en tal van kleinere vogels worden er vaak gezien. En op het landgoed komen een aantal heel bijzondere soorten paddenstoelen voor, waaronder bijvoorbeeld het Sparrenveertje en de Koningsmantel. Maar er komen ook “gewonere” soorten voor die het meer dan waard zijn om te fotograferen.

Op landgoed Oldenaller, waar deze workshop begint,  zijn er veel soorten prachtige paddenstoelen te fotograferen. Maar ook de typische herfstsfeer en kleuren zijn op dit landgoed mooi vast te leggen. En ook op Landgoed Oldenaller staat een prachtig oud landhuis met slotgracht.

De workshop van woensdag 17 oktober 2018 begint met koffie/thee en iets lekkers rond 09.15 uur in de eigen accommodatie van Natuurmonumenten op landgoed Oldenaller. Na de lunch, die we gebruiken op locatie (we picknicken) rijden we naar landgoed Oud-Groevenbeek en daar zullen we nog een tijdje fotograferen.

Rond 15.00 uur rijden we terug naar het atelier. Daar zullen alle deelnemers een aantal foto’s selecteren om te bespreken onder het genot van een lekker kopje koffie of thee. De workshop zal rond 17.00 uur afgelopen zijn.

Laat een reactie achter

Als je mee hebt gedaan aan deze workshop of cursus en je wilt mij vertellen wat je er van vond, dan kun je hier een reactie achter laten.

Je email adres laten we niet zien op de website en we delen het ook niet met anderen, we kunnen het gebruiken om je een reactie te mailen op jouw reactie.