Wildlife foto's door Yvonne van der Mey

Struinen door “Oude, nieuwe natuur” op zoek naar alles wat mooi is


Van vlinder tot bever, van ree tot beeldschoon bloemetje, veel zwanen, kans op roerdomp…
Op zaterdag 15 juni 2024, een feestje voor macro-, vogel-, wild-, landschap-, sfeer- en creatieve fotografie!

Het draait bij deze workshop natuurfotografie om beleving, plezier, de schoonheid van de foto, die uitdrukt hoe mooi het onderwerp was waaraan de fotograaf zoveel aandacht en tijd heeft besteed. Het gaat bij deze workshop niet in de eerste plaats om de zeldzaamheid van de foto onderwerpen. Maar veel meer naar het idee van de Japanse levensfilosofie “Wabi Sabi”. Het zien, vinden en waarderen van de schoonheid in het alledaagse en onvolmaakte.

Omdat we met een kleine groep zijn (max. 6) is er alle ruimte en tijd om ook creatieve invallen in compositie en belichting uit te proberen, als dan niet met mijn hulp en/of advies.

Maar het zeker niet uitgesloten dat we zeldzamere dieren tegenkomen. Het is het leefgebied van bever, otter, roerdomp, boomvalk, ijsvogel, wespendief en zeearend. Vooral omdat we tot zonsondergang in het gebied blijven maken we zeker een kans op een mooie ontmoeting! Er leeft een mooie groep bijzondere schapen in het gebied, die alleen al de moeite waard zijn van het bezoeken.

In dit boeiende gebied zijn veel bomen al volgroeid, gaat de natuur al lang haar gang en vinden steeds meer soorten hun plek hier. Voeg daar veel water aan toe en je krijgt de garantie voor een dag vol fotoplezier. We duimen natuurlijk voor prachtige wolken en een adembenemende zonsondergang, die we daar mooi kunnen vastleggen.

De workshop op zaterdag 15 juni 2024 begint halverwege de middag, met koffie/thee met iets lekkers en een korte PowerPoint. We dwalen onder leiding van onze gids Frank (bekend van de bevers!) door dit prachtige gebied van ruim 150 hectare. We hebben een goede kans om de gevlekte witsnuitlibel en vele soorten vlinders en andere libellen te zien. We zullen de fotohut zeker niet overslaan, want er komen veel soorten (water) vogels voor in dit gebied.

Rond een uur of zes zullen we een lichte avondmaaltijd gebruiken in het veld (picknick) en daarna gaan we gewoon weer door met fotograferen. De workshop is rond 22.00 uur afgelopen. Na de workshop kun je, als je dat wilt, een aantal foto’s insturen om te bespreken.

  • Locatie: nabij Almere
  • Datum: zaterdag 7 september 2024, (15.00 uur – 22.00 uur); 
  • Kosten: 75 euro p.p. inclusief koffie/thee, licht avond maaltijd en schriftelijke fotobespreking;

Laat een reactie achter

Als je mee hebt gedaan aan deze workshop of cursus en je wilt mij vertellen wat je er van vond, dan kun je hier een reactie achter laten.

Je email adres laten we niet zien op de website en we delen het ook niet met anderen, we kunnen het gebruiken om je een reactie te mailen op jouw reactie.