Wildlife foto's door Yvonne van der Mey

Terugkomdag voor ex-cursisten


Elk jaar is er een zaterdag waarop diegenen die ooit een cursus bij mij gedaan heeft, dus vanaf 2008, de kans heeft om andere cursisten (opnieuw) te ontmoeten, en de kennis en vaardigheden van fotografie te delen.

Voor deze gelegenheid kies ik altijd op het laatste moment een locatie die boeiend genoeg is voor vrijwel alle disciplines van natuurfotografie. Macrofotografie komt altijd ruimschoots aan bod, maar ook voor liefhebbers voor landschapsfotografie is het meestal geen probleem om zich te vermaken.

Eind juni  is er van alles volop te fotograferen: vlinders, libellen, waterjuffers, bloemen en vruchten van struiken en bomen. Ik heb tot nu toe altijd een boeiende nieuwe locatie kunnen vinden, maar de locatie blijft een verrassing!

De Terugkomdag van 27 juni 2015 begint in het atelier, in de Leuvenumse Bossen. Het uitgangspunt is dat de aanvangstijd “gewoon” 09.15 uur is, en dan staat de thee en koffie klaar. Maar als het erg warm is, of omdat er een andere goede reden is, kan het ook zijn dat we weer één of twee uur eerder beginnen. Dat horen jullie kort van tevoren.

Tijdens de koffie is er gelegenheid om vragen te stellen of problemen met fotografie aan de orde te stellen, zodat die opgelost zijn voordat we op weg gaan. Dan gaan we onze groep van maximaal 15 deelnemers, vanuit het atelier, lopend of zoveel mogelijk met elkaar mee rijdend, naar de locatie van die dag toe. Dit jaar gaan we onder leiding van een gids.

Als we teruggaan, net na het middaguur, wacht Nico op ons met een echte Zuid-Afrikaanse “braai” als lunch. Lekker op het terras en wie weet laten de lekkere geuren nog wilde zwijnen onze kant opkomen.

Daarna gaan we foto’s bespreken. Niet van de dag zelf, maar jullie favoriete foto’s van het afgelopen jaar. Elke deelnemer neemt dan ook maximaal 10 foto’s mee op USB-stick ter bespreking. Dit onderdeel is heel erg gezellig en boeiend maar ook buitengewoon leerzaam. Uiteraard is er dan ook weer gelegenheid om vragen te stellen over de foto’s en natuurfotografie in het algemeen.

De Terugkomdag zal rond 17.00 uur afgelopen zijn (of eerder als we vroeger begonnen zijn, maar meestal later omdat we altijd uitlopen).

De kosten van de Terugkomdag zijn 55 euro voor leden en niet-leden van Natuurmonumenten, en de koffie/thee, fris en Afrikaanse braai zijn daar natuurlijk bij inbegrepen. Het maximale aantal deelnemer is op deze dag 10.

Laat een reactie achter

Als je mee hebt gedaan aan deze workshop of cursus en je wilt mij vertellen wat je er van vond, dan kun je hier een reactie achter laten.

Je email adres laten we niet zien op de website en we delen het ook niet met anderen, we kunnen het gebruiken om je een reactie te mailen op jouw reactie.