Wildlife foto's door Yvonne van der Mey

Vennen en heide op de Veluwe: paartijd van de Heide kikker!


De Veluwe heeft, naast prachtige bosgebieden, ook veel en uitgestrekte heidevelden. Vaak zijn er in de heidegebieden, vennen ontstaan. In en rondom deze vennen is het altijd levendig: wild en vogels die er gaan drinken, en de vegetatie is er altijd zeer gevarieerd. Ook reptielen zijn hier vaak te vinden, omdat zij een vochtig habitat nodig hebben.

In een aantal vennen op de Veluwe is de Heidekikker een vaste bewoner. In februari tot half maart is het de paartijd van deze mooie dieren. Vanwege dit “feest’ is het mannetje stralend blauw gekleurd. Een prachtig dier om te fotograferen. Er is echter geen garantie dat we ze ook daadwerkelijk gaan zien of kunnen fotograferen. Dit is ook afhankelijk van het weer.

Daarnaast is er op de Veluwe natuurlijk nog veel meer te zien, te beleven en te fotograferen. Het gevarieerde landschap, prachtige bomen, wild dat we mogelijk tegenkomen: edelherten, reeën, wilde zwijnen, en vossen. Maar ook paddenstoelen, mossen en vogels. Kortom: die dag gaan we voor alles dat mooi is. We zullen op twee locaties fotograferen die dag: op landgoed Noorderheide, waar ook Damherten en Moeflons lopen. De tweede locatie wordt vlak voor de workshop gekozen, en is afhankelijk van het weer en de activiteit van de kikkers.

De workshop vangt aan om 09.15 uur in het atelier in de Leuvenumse Bossen, met koffie/thee met iets lekkers, en een korte briefing. Daarna rijden we naar de eerste locatie (ca 10 minuten) en gaan we het veld in. ?Er worden geen speciale eisen gesteld aan de apparatuur of kennisniveau van de deelnemers.

Rond 15.00/15.30 uur rijden we terug naar het atelier. Daar zullen alle deelnemers een aantal foto’s selecteren om te bespreken onder het genot van een warme kop soep. De workshop zal rond 17.00 uur afgelopen zijn.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

1 reacties op “Vennen en heide op de Veluwe: paartijd van de Heide kikker!

  1. Gisteren ben ik met Yvonne mee geweest naar dit schitterende gebied. Helaas hebben we geen kikkers gezien, die zaten nog onder het ijs. Gelukkig was er genoeg anders moois te vinden om op de gevoelige plaat te zetten.

Laat een reactie achter

Als je mee hebt gedaan aan deze workshop of cursus en je wilt mij vertellen wat je er van vond, dan kun je hier een reactie achter laten.

Je email adres laten we niet zien op de website en we delen het ook niet met anderen, we kunnen het gebruiken om je een reactie te mailen op jouw reactie.