Wildlife foto's door Yvonne van der Mey

Vroege workshop “Ontwakend bos met edelhertenbronst en herfstsfeer” in de Leuvenumse Bossen

zondag 29 september Vol Reserveren

Een van de mooiste gebieden op de Veluwe, die in beheer is van Natuurmonumenten, is “De Leuvenumse Bossen”. Een prachtig en heel gevarieerd natuurgebied van 2350 hectare, gelegen tussen Harderwijk, Nunspeet en Elspeet.

Al het grote wild komt hier voor: edelhert, ree, wild zwijn, vos, das, wolf en boommarter en vele vogelsoorten. In dit gebied ligt de tweede grootste zandverstuiving van Nederland, het Hulshorster Zand. Ook wordt het gebied doorsneden door een laaglandbeek, de Hierdense Beek, die sinds een tijd weer vrij kan meanderen. Opgestuwde zandheuvels, heuvels ontstaan door de laatste ijstijd, oude beukenlanen en gemengde bossen, afgewisseld met heideveldjes. Er is in dit gebied voor elke natuurfotograaf iets naar zijn of haar interesse te vinden.

Het gebied is een echte hotspot voor paddenstoelen. Veel verschillende soorten, ook een aantal die op de Rode lijst voorkomen. Daarnaast is er in dit seizoen vaak in de ochtend een prachtige sfeer vast te leggen. Mist en zon, in combinatie met het prachtige landschap, is een garantie voor een heerlijke dag fotograferen.

Eén van de allermooiste bossen in Nederland is in september in herfsttooi aan het raken en wij gaan het vastleggen op beeld. Nu is het ’t begin van de hoog bronst van het edelhert en lopen we een goede kans om het geburl van deze ambassadeurs van het bos te horen, en misschien krijgen we nog wat actie van ze te zien ook.

De vroege workshop vangt aan op zondag 29 september 2024 om 07.00 uur in het atelier in de Leuvenumse Bossen, met koffie/thee met iets lekkers, en een korte briefing.  We gaan rond 07.30 uur (zonsopgang) vanuit het atelier het bos in. We zullen het eerste uren veel aandacht besteden aan mogelijke ontmoetingen met wild en uiteraard de sferen die we tegenkomen. Daarna gaat alle aandacht naar “alles wat mooi is”.
Rond 11.00 uur eten we een broodje op locatie (picknick). Rond 12.00 uur zijn we terug in het atelier. Daar zullen alle deelnemers een aantal foto’s selecteren om te bespreken onder het genot van een verse kop soep.
De workshop zal rond 13.30 uur afgelopen zijn.

Er worden geen speciale eisen gesteld aan de apparatuur of kennisniveau van de deelnemers. Wel aan kleding (groen en aardekleuren en géén sterke geuren zoals aftershave e.d.) en zeker de eerste uren gaan we zeer stil door het bos.

2 reacties op “Vroege workshop “Ontwakend bos met edelhertenbronst en herfstsfeer” in de Leuvenumse Bossen

  1. Hi Yvonne, ik kwam via jouw Facebook deze workshop tegen. Ga je deze misschien in 2015 ook organiseren? Zou je me in dat geval op de hoogte willen houden? Ik ben zeer geïnteresseerd om een keer met je mee te doen.
    Groetjes, Marianne Poulie (onlangs met je meegedaan met de workshop fotografie met eigen hond)

Laat een reactie achter

Als je mee hebt gedaan aan deze workshop of cursus en je wilt mij vertellen wat je er van vond, dan kun je hier een reactie achter laten.

Je email adres laten we niet zien op de website en we delen het ook niet met anderen, we kunnen het gebruiken om je een reactie te mailen op jouw reactie.