Wildlife foto's door Yvonne van der Mey

Vroege workshop “Zonsopgang met Pasen in de Wieden, reeën, vogels en Kievitsbloemen”


Ga mee genieten met deze boeiende workshop op maandag 22 april 2019 (2e Paasdag) in Nationaal Park De Wieden-Weerribben. We gaan op zoek naar reeën, libellen, otters, ijsvogels, vele (water) vogels en Kievitsbloemen. Achter elke bocht ligt weer een nieuw fascinerend landschap dat je misschien wilt fotograferen. We varen met een grote stabiele boot voor alleen onze eigen groep. Er is dus meer dan genoeg ruimte voor alle deelnemers (max. 8)

Deze fantastische workshop begint al heel vroeg op de verzamelplek in Zwartsluis. Om 06.15 uur drinken we een kopje koffie/thee met wat lekkers en geef ik een korte toelichting over onder meer de compositie en de instellingen van de camera. Ook is er dan tijd voor vragen.

Bij zonsopgang om 6.30 uur varen we met “De Otter” en schipper Ferdinand door dit prachtige gebied. Dit is de tijd dat en van alles bloeit. We zullen dan ook geen moeite hebben met het vinden van prachtige onderwerpen en sferen om te fotograferen. Er zullen watervogels te fotograferen zijn en hopelijk komen we weer zoveel reeën tegen als tijdens een eerdere workshop (23!).

Vervolgens varen we door de Wieden heel rustig, op een route waarvan de schipper het vermoeden heeft dat we mooie onderwerpen kunnen vastleggen. Op een prachtige plek in de Wieden drinken we koffie/thee met iets erbij. Rond half 10 zullen we weer terug zijn aan de vaste wal.

Daarna: Kievitsbloemen! We rijden met elkaar naar het gebied waar we deze prachtige bloemen kunnen fotograferen. Maar niet alleen deze bloemen: andere wilde bloemen, libellen, en vlinders: er is daar bijna te veel om vast te leggen. Met het landschap, vogels en oude knoestige bomen kun je als natuurfotograaf ook je creativiteit uitleven. Daar gebruiken we ook de lunch. De workshop zal rond 13.00 uur afgelopen zijn. Na de workshop is er de mogelijkheid om een aantal van je foto’s te laten bespreken door mij.

De kosten van en minimale aantal deelnemers aan deze workshop zijn wat hoger dan die van andere workshops in verband met de boot huur.

Laat een reactie achter

Als je mee hebt gedaan aan deze workshop of cursus en je wilt mij vertellen wat je er van vond, dan kun je hier een reactie achter laten.

Je email adres laten we niet zien op de website en we delen het ook niet met anderen, we kunnen het gebruiken om je een reactie te mailen op jouw reactie.