Wildlife foto's door Yvonne van der Mey

Wieden-Weerribben: Zonsopgang, reeën, vogelfotografie vanuit fotohut en veel macro!


UPDATE: nog 1 (mogelijk 2) plaatsen vrij!

Ga mee genieten met deze unieke workshop op zaterdag 03 juli 2021 in Nationaal Park De Wieden-Weerribben. We gaan op zoek naar reeën, libellen, otters, ijsvogels, vele (water) vogels en andere prachtige foto-onderwerpen. Achter elke bocht ligt weer een nieuw fascinerend landschap dat je misschien wilt fotograferen. We varen met een grote stabiele boot voor alleen onze kleine eigen groep. Er is dus meer dan genoeg ruimte voor alle deelnemers (max. 5). De coronaregels worden strikt nageleefd tijdens de gehele workshop. Daardoor is de vogelhut (binnen) vervangen door de boottocht (buiten).

Deze fantastische workshop begint al heel vroeg op de verzamelplek in Zwartsluis. Om 05.30 uur geef ik een korte toelichting over onder meer de compositie en de instellingen van de camera. Ook is er dan tijd voor vragen.

Om 5.45 uur varen we door dit prachtige gebied. Dit is de tijd dat en van alles bloeit. We zullen dan ook geen moeite hebben met het vinden van prachtige onderwerpen en sferen om te fotograferen. Er zullen zeker watervogels te fotograferen zijn en hopelijk komen we weer zoveel reeën tegen als andere jaren (23!). 

Daarna: libellen, bloemen en vlinders fotograferen in een nabij gelegen natuurgebied, na een kort ritje door een prachtig landschap. Er is daar bijna te veel om vast te leggen. De zeldzame Noordse Witsnuitlibel is al eens in dit gebied door de masterclass gefotografeerd. Maar ook met landschappen, vogels en oude knoestige bomen kun je als natuurfotograaf je creativiteit uitleven. Daar gebruiken we ook de lunch. De workshop zal rond 13.00 uur afgelopen zijn. Na de workshop is er de mogelijkheid om een aantal van je foto’s te laten bespreken door mij.

De kosten van en minimale aantal deelnemers aan deze workshop zijn wat hoger dan die van andere workshops in verband met de boot huur.

3 reacties op “Wieden-Weerribben: Zonsopgang, reeën, vogelfotografie vanuit fotohut en veel macro!

  1. Wanneer gebeurt het je dat je drie uur in stilte door Nederland vaart, geen mens tegenkomt (behalve een cafébaas die in alle vroegte koffie maakt) maar wel meer dan 23 reeën en prachtige watervogels spot? Deze workshop is veel meer dan een fotoworkshop: het is een belevenis met heel veel fotokansen. Fijn georganiseerd en begeleid door Yvonne en schipper Ferdinand. Fijn ook dat het max. aantal deelnemers voldoende ruimte op de boot laat voor ieder om te kunnen fotograferen. Voor herhaling vatbaar 😉

  2. Wat een superdag! Samen met leuke mensen, niet in de laatste plaats Yvonnne natuurlijk en de schipper Ferdinand en gids Jan. Het is wel vroeg op, maar zodra je in de boot stapt, is dat allemaal vergeten. Een schitterende zonsopkomst met nevel vanaf het water, omringd door watervogels die voor ons uitvlogen of juist naast ons bleven zwemmen. Waar moet je beginnen met foto’s schieten? Zoveel gezien: van rietgorzen, tjiftjafs en zelfs een ijsvogel, van grutto’s en ganzen tot buizerds, ooievaars en een kleine zilverreiger en van alles ertussen. Kortom vanaf het begin tot het eind genoten met als dikke kers op de taart met de gids naar het besloten natuurgebied waar de kievitsbloemen volop in bloei stonden. Een aanrader!

  3. Prachtige omgeving. Helaas kregen we redelijk wat buien over ons heen, maar dat gaf wel weer prachtig licht om te fotograferen. Veel reeën gezien en heel veel vogels. Genoeg te fotograferen! Goede verzorging en begeleiding van Yvonne en gezellige groep. Zeker de moeite waard!

Laat een reactie achter

Als je mee hebt gedaan aan deze workshop of cursus en je wilt mij vertellen wat je er van vond, dan kun je hier een reactie achter laten.

Je email adres laten we niet zien op de website en we delen het ook niet met anderen, we kunnen het gebruiken om je een reactie te mailen op jouw reactie.