Wildlife foto's door Yvonne van der Mey

Workshop macrofotografie en avondtocht (volle maan) De Wieden


Het Nationaal Park De Wieden-Weerribben is een uniek en waterrijk gebied in de kop van Overijssel. Dit gebied wordt door Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer samen beheerd.

Dit unieke gebied is ontstaan door mensenhanden. Er zijn meren en kolkjes met ongelofelijk helder water, uitgestrekte rietlanden en langzaam dichtgroeiende sloten en geheimzinnige donkere moerasbossen. Bijzondere bewoners als Zwarte Stern, Otter en IJsvogel hebben hier hun woonplek gevonden. Reeën worden heel regelmatig gezien, in de zomer vaak zwemmend tussen de diverse stukjes vaste grond.

De workshop van zondag 5 juli 2020, begint in de middag om 14.00 uur. We gaan ons een aantal uren met macro- en landschapsfotografie bezighouden in een bijzonder gebied: het Waterloopbos. Er zijn daar ongelofelijk veel wilde bloemen, paddenstoelen, insecten, waterjuffers, libellen, amfibiën en vlinders te vinden in dit gebied. Daarnaast is het landschap heel bijzonder door de oude waterwerken die onderdeel van de natuur zijn gewordenn. Er is voor iedere fotograaf wel een onderwerp om zich mee bezig te houden.

Rond 17.30 uur gebruiken we een lichte avondmaaltijd (picknick) op een mooie plek in het gebied. Rond 18.30 uur rijden we rustig naar Zwartsluis en om 19.00 uur varen we met schipper Ferdinand het Nationaal Park de Wieden-Weerribben in. De boot wordt uitsluitend door onze groep gebruikt. Hier zullen we het landschap, de vele (water) vogels, ondergaande zon en hopelijk de reeën vast kunnen leggen. Het is dan volle maan en we zullen tot donker varen. Om 22.00 uur is het donker en is de workshop afgelopen.

Na afloop van de workshop kunnen alle deelnemers thuis drie foto’ van de  dag selecteren en aan mij opsturen om besproken te worden.

Reactie op “Workshop macrofotografie en avondtocht (volle maan) De Wieden

  1. Prachtige workshop! Goed verzorgd, schitterend gebied en heel veel te fotograferen. Wij werden deze keer wel heel erg verwend met een spectaculaire zonsondergang en een mooi zichtbare maan. Echt genieten! De schipper weet de mooie plekjes te vinden en de boot is ruim en comfortabel. Aanrader!

Laat een reactie achter

Als je mee hebt gedaan aan deze workshop of cursus en je wilt mij vertellen wat je er van vond, dan kun je hier een reactie achter laten.

Je email adres laten we niet zien op de website en we delen het ook niet met anderen, we kunnen het gebruiken om je een reactie te mailen op jouw reactie.