Wildlife foto's door Yvonne van der Mey

Workshop macrofotografie en avondtocht (bijna volle supermaan) De Wieden

Zaterdag 9 juli 2022 Reserveren


Het Nationaal Park De Wieden-Weerribben is een uniek en waterrijk gebied in de kop van Overijssel. Dit gebied wordt door Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer samen beheerd.

Dit unieke gebied is ontstaan door mensenhanden. Er zijn meren en kolkjes met ongelofelijk helder water, uitgestrekte rietlanden en langzaam dichtgroeiende sloten en geheimzinnige donkere moerasbossen. Bijzondere bewoners als Zwarte Stern, Otter en IJsvogel hebben hier hun woonplek gevonden. Reeën worden heel regelmatig gezien, in de zomer vaak zwemmend tussen de diverse stukjes vaste grond.

De workshop van zaterdag 9 juli 2022, begint om 15.30 uur op een prachtige locatie in noord Flevoland. We gaan ons een aantal uren met macro- en landschapsfotografie bezighouden in een prachtig gebied. Er zijn daar ongelofelijk veel bloemen, libellen en vlinders te vinden.

Rond 17.30 uur gebruiken we een lichte avondmaaltijd buiten (picknick) op een mooie plek in het gebied. Rond 18.30 uur rijden we rustig naar Zwartsluis en om 19.00 uur varen we met schipper Ferdinand het Nationaal Park de Wieden-Weerribben in. De boot wordt uitsluitend door onze groep gebruikt. Hier zullen we het landschap, de vele (water) vogels, reeën, de ondergaande zon en bijna volle supermaan vast kunnen leggen. Omdat het bijna volle maan is zullen we tot bijna donker varen. Om 22.00 uur is het donker en is de workshop afgelopen.

De boot waarmee we varen is geschikt voor 20 personen maar wij zullen (inclusief de schipper en mijzelf) er maar met 8 personen gebruik van maken

Na afloop van de workshop kunnen alle deelnemers thuis drie foto’ van de  dag selecteren en aan mij opsturen om besproken te worden.

Reactie op “Workshop macrofotografie en avondtocht (bijna volle supermaan) De Wieden

  1. Prachtige workshop! Goed verzorgd, schitterend gebied en heel veel te fotograferen. Wij werden deze keer wel heel erg verwend met een spectaculaire zonsondergang en een mooi zichtbare maan. Echt genieten! De schipper weet de mooie plekjes te vinden en de boot is ruim en comfortabel. Aanrader!

Laat een reactie achter

Als je mee hebt gedaan aan deze workshop of cursus en je wilt mij vertellen wat je er van vond, dan kun je hier een reactie achter laten.

Je email adres laten we niet zien op de website en we delen het ook niet met anderen, we kunnen het gebruiken om je een reactie te mailen op jouw reactie.