Wildlife foto's door Yvonne van der Mey

Workshop natuurfotografie Heide en Vennen


Op de Veluwe is augustus een moment in het jaar dat op een aantal plaatsen de kleur paars de boventoon voert. Dan bloeit de struikheide uitbundig. Dit trekt natuurlijk ook weer de nodige vliegende schoonheden aan. De Gehakkelde Aurelia, Vuurvlinder en de Kleine Vos worden regelmatig gezien en kunnen vastgelegd worden.

In deze gebieden vind je ook verborgen waterpartijen, de heidevennetjes. Een bron van leven in een nogal droge omgeving. Dus wemelt het van dieren rondom zo’n vennetje. ?Niet alleen komt het wild er drinken, dat zelfde geldt voor vogels. Ook vind je er hagedissen, ringslangen en adders.

Maar ook Libellen en Waterjuffers zijn er nog volop te vinden. Kortom: de macrofotograaf hoeft zich bepaald niet te vervelen. Maar liefhebbers van landschapsfotografie kunnen zich ook uitleven op uitbundig bloeiende heidevelden, met mooie solitaire vliegdennen.

De workshop natuurfotografie van 11 augustus 2012 begint al vroeg in het atelier, in de Leuvenumse Bossen. Om 06.00 uur staat de koffie klaar. Na een stukje theorie, gaan we onze groep van maximaal 8 deelnemers, vanuit het atelier, zoveel mogelijk met elkaar mee rijdend, naar het eerste ven toe, op Landgoed Noorderheide.

We beginnen vroeg, zodat we een goede kans maken om wild te ontmoeten. Daarnaast kan het behoorlijk warm worden in deze tijd van het jaar en zo maken we optimaal gebruik van de koelte in de ochtend. Er worden bij deze workshop geen speciale eisen gesteld aan de apparatuur of kennisniveau van de deelnemers. We gebruiken de lunch op locatie (we picknicken dus).

Rond een uur of één zijn we terug in het atelier. Daar zullen alle deelnemers een aantal foto’s selecteren om te bespreken onder het genot van een kop soep. Het is dan ook handig als de deelnemers zoveel mogelijk een eigen laptop meenemen. Die kan tijdens de workshop veilig in het atelier achterblijven. De workshop zal rond 14.00 uur afgelopen zijn.

Laat een reactie achter

Als je mee hebt gedaan aan deze workshop of cursus en je wilt mij vertellen wat je er van vond, dan kun je hier een reactie achter laten.

Je email adres laten we niet zien op de website en we delen het ook niet met anderen, we kunnen het gebruiken om je een reactie te mailen op jouw reactie.