Wildlife foto's door Yvonne van der Mey

Workshop natuurfotografie “vroege zwerftocht”


Het Hulshorster Zand is een uniek stuifzandgebied, de tweede grootste van Nederland. Het gebied is onderdeel van de Leuvenumse Bossen en wordt beheerd door Natuurmonumenten.

Je vind er zeldzame korstmossen, en heel bijzondere insectensoorten, zoals de Mierenleeuw en en de Bijenwolf. Er trekt vaak wild over de zandverstuiving, en de duidelijke sporen zijn meestal de volgende dag nog goed vast te leggen. De Duinpieper, Nachtzwaluw, Klapekster en Raaf zijn een paar van de bijzondere vogelsoorten die hier voorkomen.

Daarnaast is dit een omgeving waar je als fotograaf je creativiteit goed kunt trainen. De kleuren, vormen en begroeiing dagen je uit om net weer iets andere onderwerpen te kiezen om vast te leggen. Het is ook een goede plek voor panorama fotografie.

De workshop van zaterdag 7 juli 2012 begint al heel vroeg in het atelier, in de Leuvenumse Bossen. Om 05.00 uur drinken we een kopje koffie/thee op het terras en horen de natuur ontwaken. Hierna gaan we net onze groep van maximaal 8 deelnemers, vanuit het atelier zwerven door de Leuvenumse Bossen, en maken de mooiste tijd van de dag mee in dit prachtige natuurgebied.

Omdat we zo vroeg beginnen maken we een goede kans maken om reeën, wilde zwijnen of edelherten te ontmoeten. Daarnaast zijn de ochtendsferen in het bos prachtig om vast te leggen. We zien wel waar we heen gaan en waar we uitkomen. We gebruiken de lunch ergens in het bos (we picknicken dus). Ongetwijfeld zullen we prachtige macro onderwerpen tegenkomen.

Rond een uur of twaalf zijn we terug in het atelier. Daar zullen alle deelnemers een aantal foto’s selecteren om te bespreken onder het genot van een kop soep. De workshop zal rond 13.00 uur afgelopen zijn. Het is makkelijk als de deelnemers een eigen laptop bij zich hebben. Die kan tijdens de workshop veilig in het atelier achterblijven.

Laat een reactie achter

Als je mee hebt gedaan aan deze workshop of cursus en je wilt mij vertellen wat je er van vond, dan kun je hier een reactie achter laten.

Je email adres laten we niet zien op de website en we delen het ook niet met anderen, we kunnen het gebruiken om je een reactie te mailen op jouw reactie.