Wildlife foto's door Yvonne van der Mey

Workshop “paddenstoelen & herfstsfeer” Waterloopbos


Het Waterloopbos (nabij Marknesse) is misschien wel een van de meest bijzondere “nieuwe” natuurgebied in Nederland. Een zeldzame combinatie van cultuur, historie en natuur.

Verscholen in de uitbundig groeiende natuur liggen tientallen schaalmodellen van havens en waterwerken. Vroeger deed dit gebied dienst als onderzoeksgebied het Waterkundig Laboratorium. Toen die werkzaamheden eindigden, bleven de proefmodellen van havens (Libië, IJmuiden en vele andere) achter en raakten steeds meer verweven met de natuur.

Dit alles heeft dit natuurgebied omgetoverd tot een gebied waar achter elke bocht iets nieuws te vinden is. Daarnaast, door de hoge vochtigheid, groeien er zeer vele bloemen en paddenstoelen (ruim 400 soorten) en kun je veel libellen en waterjuffers fotograferen. Veel meters maak je niet in dit gebied en snel gaat het ook niet. In dit gebied komen ook reeën voor en de ijsvogel is één van de ruim 80 soorten vogels die je hier kunt aantreffen.

De workshop van zaterdag 3 augustus 2019 begint met koffie/thee en iets lekkers rond 09.15 uur op de parkeerplaats van het bezoekerscentrum. Na een stukje theorie lopen we het gebied in en zien we vanzelf wat we tegenkomen en ook hoever we komen. De lunch gebruiken we in het veld als picknick.

Rond 15.00 uur zijn we terug bij de auto. We sluiten de workshop af met een lekker kopje koffie of thee nabij het bezoekerscentrum. Er is dan nog alle gelegenheid om vragen te stellen. De deelnemers kunnen na afloop van de workshop drie foto’s insturen ter bespreking. De workshop zal rond 16.00 uur afgelopen zijn.

Laat een reactie achter

Als je mee hebt gedaan aan deze workshop of cursus en je wilt mij vertellen wat je er van vond, dan kun je hier een reactie achter laten.

Je email adres laten we niet zien op de website en we delen het ook niet met anderen, we kunnen het gebruiken om je een reactie te mailen op jouw reactie.