Wildlife foto's door Yvonne van der Mey

Workshop “Vogels, macro, wild en Bevers”


Op zaterdag 5 juni 2021 organiseer ik een bijzondere workshop natuurfotografie in Flevoland.

We beginnen in de middag, om 14.00 uur staat de koffie en thee klaar. Alle deelnemers (maximaal 6) verzamelen zich op de nader aan te geven locatie in Flevoland. Na een stukje theorie gaan we rond 14.30 uur een groot en mooi natuurgebied in om te fotograferen.

In deze periode van het jaar is er ongelofelijk veel te fotograferen voor fotografen die van macrofotografie houden. Vele wilde bloemen, vroege paddenstoelen, libellen, waterjuffers, vlinders en andere insecten. Een groot aantal vogelsoorten kunnen we er tegenkomen, o.a. de IJsvogel. Aan zoogdieren zouden we ree, vos, damhert, en Konikspaarden kunnen tegenkomen. Kortom: tijdens deze workshop komen vrijwel alle disciplines van natuurfotografie aan bod!

We fotograferen tot ongeveer 17.30 uur. Daarna rijden we naar de tweede locatie, achter elkaar aan. We gebruiken een heerlijke lichte avondmaaltijd (picknick). Daarna lopen we rustig richting een plek met onze gids, waar we hopen bevers vast te kunnen leggen. De workshop zal rond 21.30 uur afgelopen zijn. Thuis kunnen alle deelnemers een aantal foto’s van die dag selecteren om door mij schriftelijk te laten bespreken.

Bij deze workshop worden geen hoge eisen gesteld aan het type camera of kennisniveau. Het is wel prettig om te beschikken over een bereik van minimaal 200 mm (als objectief of als instelling). Een macro objectief, macrostand op de camera en groothoek objectief is ook heel goed bruikbaar. Een statief gaat zeer goed van pas komen! Verder is het van groot belang dat deelnemers iets meenemen tegen muggen en zonnebrand. Ook iets op je hoofd en een zonnebril en een klapstoeltje is aan te bevelen.
’s Avonds kan het fris worden en dan is een trui of vestje prettig.

Aan deze workshop worden wel eisen gesteld aan kleding. Geen felle kleuren, maar het liefst groen/kaki of aardekleuren. Verder geen sterke geuren (aftershave e.d.) gebruiken die dag.

Laat een reactie achter

Als je mee hebt gedaan aan deze workshop of cursus en je wilt mij vertellen wat je er van vond, dan kun je hier een reactie achter laten.

Je email adres laten we niet zien op de website en we delen het ook niet met anderen, we kunnen het gebruiken om je een reactie te mailen op jouw reactie.