Wildlife foto's door Yvonne van der Mey

Workshop wildfotografie Europees wild “Wolven, lynx, wilde kat en meer”

Zondag 10 november Reserveren

 

Het is bijna niet mogelijk om in het wild levende  lynxen en wilde katten te fotograferen. En ook wolven in het wild vastleggen valt niet mee.
Ze zijn heel schaars en bijna zonder uitzondering erg bang voor mensen.

Net over de grens in Duitsland ligt een wildpark waar een aantal diersoorten in een natuurlijke omgeving leven. Een prachtig park, met een fraai afwisselend landschap.

Naast wolven, lynxen en wilde kat, kun je hier prachtig otters en dassen vastleggen. Ook watervogels, edelherten, damherten, moeflons en wilde zwijnen zijn mooi vast te leggen. In deze tijd zijn de dieren in prachtige vachtconditie en goed te zien vanwege de geringe begroeiing in het park. Er zijn ook nog een groot aantal jonge dieren, die groot genoeg om regelmatig te zien. Jonge lynxen, wilde kat en jonge dassen om maar iets te noemen

Op zondag 10 november 2024 vanaf 09.30 uur gaan we aan de slag om al deze prachtige dieren vast te leggen. Ik zal de deelnemers voorzien van kennis en vaardigheden die altijd van pas komen d.m.v. een PowerPoint.

Om 10.00 uur gaat het wildpark open en dan zullen de deelnemers ook met wildfotografie aan de slag gaan. Edelherten, wilde zwijnen, otters, wolven, lynxen, wilde katten en mogelijk dassen vullen we kunnen vastleggen in een natuurlijke omgeving. Halverwege de dag zullen we buiten de lunch gebruiken. Ofwel: we picknicken.

Een prachtige natuurlijke omgeving en gelegenheid om deze fotodiscipline te oefenen, omdat de dieren gewend zijn aan menselijke aanwezigheid kan ik de deelnemers makkelijk advies geven zonder iets te verstoren. Daarnaast is het een wildpark en geen dierentuin en zal je toch je best moeten doen om de dieren te vinden en goed vast te leggen. Altijd weer een uitdaging!

De workshop zal rond uur en 16.00 uur afgelopen zijn. Na afloop kunnen de deelnemers drie foto’s van die dag naar mij toesturen ter bespreking.

Kosten zijn 75 euro. De kosten zijn exclusief de entree die daar alleen contant kunnen worden afgerekend bij de kassa.
Minimaal aantal deelnemers is drie en maximaal aantal is zes  deelnemers.

Laat een reactie achter

Als je mee hebt gedaan aan deze workshop of cursus en je wilt mij vertellen wat je er van vond, dan kun je hier een reactie achter laten.

Je email adres laten we niet zien op de website en we delen het ook niet met anderen, we kunnen het gebruiken om je een reactie te mailen op jouw reactie.